You are currently viewing Bez izgovora na šampiona

Bez izgovora na šampiona

Posle duže takmičarske pauze, odbojkaše Radničkog ovog vikenda očekuje povratak superligaškim obavezama. Kragujevčani će u subotu, 26. decembra, od 17 časova u svom „SBB Jezeru“ ugostiti aktuelnog šampiona države i lidera na tabeli, novosadsku Vojvodinu NS seme, u zaostalom meču 9. kola BPŠ Superlige Srbije.

Kao što je poznato, Odbojkaški savez Srbije je krajem novembra doneo odluku da se zbog trenutne situacije sa korona virusom, koja je dovela do masovnog odlaganja utakmica i zaražavanja igrača, takmičenje u BPŠ Superligi Srbije prekine na određeni vremenski period. Prvobitno je bilo planirano da to bude do 11. decembra, ali je potom odlučeno da se datum nastavka sezone ipak prolongira za vikend, 16. i 17. januar, kada su zakazane utakmice redovnog 12. kola.

Takođe, Odbojkaški savez Srbije je naložio svim klubovima da sve svoje zaostale prvenstvene i kup utakmice odigraju do kraja ove kalendarske godine. U skladu sa tom direktivom, odbojkaši Radničkog će do kraja godine morati da odigraju zaostale mečeve 9. i 11. kola BPŠ Superlige Srbije, protiv Vojvodine i ekipe Niša. Nakon zajedničkih konsultacija sa predstavnicima protivničkih klubova, dogovoreno je da Kragujevčani najpre ugoste Vojvodinu 26. decembra, a da Nišu gostuju četiri dana kasnije, 30. decembra.

Ne može se pobeći od utiska da je ova takmičarska pauza došla u najnepovoljnijem trenutku za ekipu Dragana Kobiljskog, koja je u momentu prekida sezone bila u velikom usponu forme i puna entuzijazma nakon plasmana u polufinale Kupa Srbije. 

Nažalost, kako ovaj opaki virus koji je pokorio čitavu planetu ne bira niti vreme, niti mesto, ovakav scenario bio je neminovan, posebno ako se uzme u obzir da se i kragujevački klub tokom novembra našao na udaru COVID-19 infekcije.

Naravno da je ova pauza ostavila traga na odbojkašima Radničkog, koji su ispali iz trenažnog i takmičarskog ritma, tako da su sada prinuđeni na neku vrstu „restarta“, i to u ključnom periodu sezone, kada sve ekipe gledaju da se domognu što bolje pozicije na tabeli uoči predstojećeg plej-ofa, koji se igra odmah po završetku ligaškog dela takmičenja.

Baš negde na početku ove pauze imali smo nekoliko zaraženih igrača u svojim redovima. Oni su se, Bogu hvala, u međuvremenu oporavili i vratili treninzima. Dok su ovi zaraženi igrači bili u izolaciji, mi ostali smo nastavili da treniramo uobičajenim intenzitetom, a odigrali smo i par prijateljskih utakmica. Svakako da je ova pauza ostavila traga na ekipu, ali ćemo se potruditi da što pre uhvatimo željeni takmičarski ritam jer nas očekuju izuzetno važni mečevi, kako u prvenstvu, tako i u Kupu Srbije, ističe srednji bloker Kragujevčana Nikola Goić.

Ako je neko osetio svu muku borbe sa COVID-19 infekcijom, to su onda odbojkaši Vojvodine. Novosađani su „preskočili“ čitav novembar, boreći se sa ovim virusom koji se duboko uvukao u njihove redove.

Na parket su se vratili početkom ovog meseca prvenstvenim duelom protiv kraljevačke Ribnice, nakon čega su odigrali još par zaostalih utakmica domaćeg prvenstva i Kupa Srbije, ali i meč sa Dinamom iz Moskve u osmini finala CEV kupa, u kome su poraženi sa maksimalnih 0:3 u setovima.

Evidentno je daNovosađani polako ulaze u optimalnu formu, što se ne može reći za Kragujevčane, koji su poslednju takmičarsku utakmicu odigrali još 14. novembra protiv subotičkog Spartaka.

Bez obzira na trenutne okolnosti, učenici Dragana Kobiljskog nemaju nameru da unapred traže izgovore, već su orni da se šampionu Srbije predstave u najboljem mogućem svetlu i primoraju ga na kapitulaciju u srcu Šumadije.

Atmosfera u ekipi je odlična, dobro se trenira i svi smo spremni da pružimo svoj maksimum u subotu. O ekipi Vojvodine ne treba trošiti puno reči. U pitanju je šampion države, jedna jako kvalitetna i dobro uigrana ekipa, koja polako podiže formu nakon duže takmičarske pauze. Na nama je da se potrudimo da u meč uđemo maksimalno skoncentrisani, da se držimo zacrtane taktike i pokušamo da zabeležimo još jednu važnu pobedu na našem parketu, smatra Goić, koji je ovim putem apelovao na sve ljude dobre volje da slanjem SMS poruke sa sadržajem 848 na broj 3030 pruže svoj doprinos prikupljanju novčanih sredstava za lečenje malog Olivera Pal Gajodija, koji boluje od izuzetno teške bolesti – spinalne mišićne atrofije.

Ostavite odgovor