You are currently viewing Bivši reprezentativac Ivan Kostić novi organizator igre Radničkog

Bivši reprezentativac Ivan Kostić novi organizator igre Radničkog

Nešto više od mesec dana po okončanju prvenstva, Odbojkaški klub Radnički ugovorio je prvo pojačanje za predstojeću sezonu i to na uvek osetljivoj poziciji dizača. Umesto Nikole Petrovića, igrom nekadašnjeg šampiona države u novoj sezoni dirigovaće Ivan Kostić (35), dugogodišnji internacionalac i bivši reprezentativac Srbije.

Kostić se igrački afirmisao u dresu beogradskog Partizana, gde je bio kapiten i jedan od najboljih igrača. Od srpskih klubova igrao je još i za Spartak iz Ljiga, Mladi radnik iz Požarevca i novosadsku Vojvodinu, dok je internacionalnu karijeru gradio u Rumuniji, gde je nastupao za Zalau i Steau iz Bukurešta, odakle i stiže u prestonicu Šumadije. Novi organizator igre Kragujevčana može se pohvaliti i određenim reprezentativnim stažom, s obzirom da je bio deo nacionalnog tima Srbije koji se okitio srebrom u Svetskoj ligi 2015. godine.

Igrač Kostićevog profila dobro će doći Kragujevčanima koji u narednu sezonu ulaze sa željom da konačno prekinu više od decenije dug trofejni „post“.

Ivan Kostić je jedan iskusan igrač, dugogodišnji internacionalac i bivši reprezentativac Srbije. Očekujemo da svojim autoritetom bude jedan od lidera ekipe u novoj sezoni i da nam pomogne u ostvarenju zacrtanih ciljeva, kratko je poručio Aleksandar Jovanović, tim menadžer Radničkog.

Iskusni dizač nije krio zadovoljstvo povratkom u srpsku odbojku i dolaskom u Radnički za koji kaže da je jedan od najorganizovanijih klubova u Superligi, sa ozbiljnim  takmičarskim pretenzijama.

Moja velika želja bila je da se vratim u našu ligu, a Radnički je tu iskočio kao najbolja opcija. Uzevši u obzir uslove za rad i ljude koji su trenutno u klubu ne sumnjam da sam napravio pravi izbor. Mada je ekipa još uvek u procesu formiranja, uveren sam da će Radnički i naredne sezone konkurisati za vrh tabele. Iskreno, jedva čekam početak priprema i start nove sezone, izjavio je Kostić, koji je ugovorio dvogodišnju saradnju sa kragujevačkim klubom.

Ostavite odgovor