You are currently viewing Boba Kovač u Kragujevcu: „Priprema utakmice u vrhunskoj odbojci“

Boba Kovač u Kragujevcu: „Priprema utakmice u vrhunskoj odbojci“

Naš proslavljeni odbojkaš i trenutno jedan od najuspešnijih svetskih trenera Slobodan Boba Kovač bio je predavač na seminaru za trenere u Kragujevcu.

„Posle Italije, Poljske i Rusije, dobio sam poziv da održim predavanje u Srbiji. Moram priznati da imam tremu“, rekao je Kovač u uvodnom delu.

Boba Kovač

Seminar, koji je pored teorijskog obuhvatio i praktični prikaz organizovao je SPD Radnički Kragujevac u saradnji sa Udruženjem odbojkaških trenera Srbije, i okupio je više od 30 učesnika.

Sportsko privredno društvo „Radnički“ u saradnji sa Udruženjem odbojkaških trenera Srbije, organizovalo je seminar za trenere i statističare u sportskoj dvorani Jezero.

Predavač na ovom okupljanju sportista bio je proslavljeni srpski odbojkaš Slobodan Boba Kovač, koji je teorijski i praktično preneo svoje dugogodišnje iskustvo mlađim kolegama.

Jednog od trenutno najboljih trenera na svetu i proslavljenog srpskog odbojkaša, Slobodana Bobu Kovača ugostili su odbojkaši Radničkog u hali Jezero, na seminaru za trenere i statističare.

Kovač je govorio na temu „Priprema utakmice u vrhunskoj odbojci“ kao i o statističko-analitičkoj obradi protivničkog tima.

Svoje znanje prenosio je i igračima širom sveta, a kragujevački „Radnički“ mu je dobro poznata ekipa, pa ne sumnja da će iz njegovog predavanja usvojiti samo ono najbolje i to primeniti u narednom takmičarskom periodu, koliko im mogućnosti dozvoljavaju.

Nova organizacija kluba ovaj seminar, vanrednog tipa, organizuje u nadi da će se okupiti treneri iz cele zemlje, sa ciljem da unaprede svoje znanje i poboljšaju igru.

Seminar za trenere i statističare organizovalo je sportsko privredno društvo „Radnički“ u saradnji sa Udruženjem odbojkaških trenera Srbije, uz pomoć grada i odbojkaškog saveza Kragujevca.

Izvor: RTK

Ostavite odgovor