You are currently viewing Božićni odbojkaški turnir – praznik sporta i druženja

Božićni odbojkaški turnir – praznik sporta i druženja

Trinaesti po redu Božićni odbojkaški turnir za pionire i pionirke održan je proteklog vikenda na pet različitih lokacija u Kragujevcu.

Tradicionalno, svakog januara dečaci i devojčice iz svih krajeva Srbije sjate se u grad na Lepenici sa željom da na jednom ovako prestižnom turniru demonstriraju sav raskoš svog talenta. I ove godine Međuokružni odbojkaški savez Kragujevca, uz svesrdnu podršku Sportskog privrednog društva „Radnički“, pružio je priliku mladim odbojkaškim nadama da se sportski nadmeću i ujedno sklapaju međusobna prijateljstva, od kojih će mnoga biti trajnog karaktera.

Tokom dva turnirska dana, ukupno četrdeset ekipa, podeljenih u tri starosne kategorije, nadmetalo se za pobedničke pehare i medalje.

Utakmice su se igrale na nekoliko lokacija u gradu – u salama osnovnih škola „Mirko Jovanović“, „Sveti Sava“, „Stanislav Sremčević“ i „Moma Stanojlović“, kao i u hali „Gordana Goca Bogojević“.

Ovogodišnji turnir otvorilo je takmičenje starijih pionirki (2005. godište i mlađe), koje je brojalo šesnaest ekipa učesnika. Prvo mesto osvojila je ekipa Srbijanke 014 iz Valjeva, koja je u finalu bila bolja od Leskovca 98 – 2:0 (25:23, 29:27). Treće mesto pripalo je čačanskom Borcu 1, a četvrto beogradskoj Vizuri.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Jelena Mitrović, članica pobedničke ekipe Srbijanka 014.

Drugog dana turnira održana su takmičenja mlađih pionirki (2007. godište i mlađe) i pionira (2004. godište i mlađi).

Na turniru mlađih pionirki nastupilo je takođe šesnaest timova, a najuspešnija je bila ekipa čačanskog Borca 1, koja je u finalu nadigrala Radnički 1977 iz Kragujevca – 2:1 (25:8, 25:27, 15:12). Treće mesto osvojila je beogradska Vizura, a četvrto Radnički DOO 1.

Lara Milojković (Borac 1, Čačak) izabrana je za najbolju igračicu turnira.

Na turniru pionira nastupilo je osam ekipa. Trijumf je odnela beogradska Roda nakon što je u finalu pobedila Smederevo Carinu sa maksimalnih 2:0 (25:22, 25:15). Metalac – Takovo iz Gornjeg Milanovca zauzeo je treće mesto, dok je ekipa Jagodine završila na četvrtoj poziciji.

Priznanje za najboljeg igrača turnira otišlo je u ruke Uroša Marjanovića (Roda, Beograd).

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su prvotimac Muškog odbojkaškog kluba Radnički Aleksa Matić i kapiten ženske ekipe Anđela Rakočević.

Prema rečima Nenada Cvetkovića, predsednika organizacionog odbora i komesara takmičenja, ovogodišnji turnir protekao je u najboljem mogućem redu na zadovoljstvo kako samih organizatora, tako i ekipa učesnica.

Prezadovoljni smo kako je turnir protekao, bez ijednog incidenta i sporne situacije. Sve ekipe su izuzetno zadovoljne učešćem na turniru i uslovima, izrazivši želju da sudeluju i na narednim događajima u našoj organizaciji. Žao nam je samo što zbog ograničenog broja učesnika nismo bili u mogućnosti da ugostimo sve ekipe koje su bile zainteresovane da učestvuju na turniru, istakao je Cvetković.

Naredno druženje zakazano je za januar 2021. godine, a do tada nas očekuje još dosta interesantnih događaja u organizaciji MOS Kragujevac.

Ostavite odgovor