You are currently viewing Internacionalac Stoilović u dresu Radničkog
FOTO MN Press

Internacionalac Stoilović u dresu Radničkog

Odbojkaški klub Radnički je prethodnu sezonu BPŠ Superlige završio na drugom mestu, što im budi realne nade da u nastupajućem šampionatu naprave taj poslednji iskorak u borbi za sam vrh tabele i tron. Osim prvenstvene trke, sledi im borba na još dva koloseka – evropskom CEV Kupu kao i u nacionalnom Kup takmičenju, a sve to iziskuje respektabilan tim koji će odgovoriti datim izazovima. U cilju formiranja ekipe za najveće domete angažovan je Filip Stoilović (31), igrač bogatog internacionalnog iskustva, all-round primač razornog servisa, koji bi trebao da učvrsti primačku liniju i donese neophodnu sigurnost i stabilnost čete Alekse Brđovića.

Filip je odbojkom počeo da se bavi sa 14 godina u rodnom Kruševcu, a sa 18 se otisnuo u profesionalne vode. U karijeri je nastupao za Crvenu zvezdu, Indykpol AZS Olsztyn, MSK Urlu GFC Ajaccio, AEK Athens, Foinikas Syros i Jihostroj Ceske Budejovice. Sa reprezentacijom Srbije je osvojio nagradu najboljeg primača servisa na Svetskom prvenstvu do 23 godine, a 2015. je poneo laskavu titulu MVP Superlige. Pored profesionalne karijere stekao je i zvanje diplomiranog inžinjera organizacionih nauka.

Nakon 8 godina provedenih igrajući za strane klubove, veliko mi je zadovoljstvo da se vratim u srpski klub sa velikom tradicijom kao što je Radnički. Uz podršku ljudi iz kluba i trenera Brđovica uveren sam da sa sadašnjim timom u predstojećoj sezoni možemo ostvariti najviše ciljeve, a to su trofeji. U ekipi imamo spoj mladosti i iskustva i smatram da je to formula koja će dati dobar rezultat. Siguran sam da će mnogobrojni ljubitelji sporta dolaziti na utakmice i uživati u dobroj odbojci, izjavio je nakon dolaska u Kragujevac Filip Stoilović.

Ostavite odgovor