You are currently viewing Jedinstvo prva prepreka za Kragujevčane

Jedinstvo prva prepreka za Kragujevčane

Ovog vikenda počinje nova sezona u BPŠ Super ligi Srbije. Odbojkaši Radničkog na premijeri u subotu od 18 časova u „SBB hali Jezero“ dočekuju neugodnu i iskusnu ekipu Jedinstva iz Stare Pazove, sa kojom su se u prošloj sezoni sastajali čak šest puta.

Radi se, dakle, o ekipama koje se prilično dobro poznaju. Za razliku od Kragujevčana koji su tokom letnjeg predaha pretrpeli značajne promene u svojim redovima, ekipa iz Stare Pazove ostala je u maltene identičnom sastavu kao i prethodne sezone.

Jedinstvo je ekipa koja je prošle sezone namučila gotovo sve ekipe u ligi i da im se u presudnom trenutku nije povredio prvi dizač, mogli su možda i do četvrtog mesta u mini ligi i plasmana u plej-of. Vrlo su iskusna ekipa, poznaju se dobro i u ovu sezonu ulaze sa samo jednom promenom u timu, i to na poziciji korektora, gde je umesto Tome Micića došao Anđelko Ćuk, još jedan iskusan i odličan igrač sa inostranom karijerom. Jako je važno da u utakmicu sa njima uđemo maksimalno fokusirani i da ih nikako ne potcenimo, smatra trener Radničkog Ivan Blagojević.

Kragujevčani prethodne sezone, baš kao i njihov predstojeći rival, nisu uspeli da se domognu završne borbe za titulu, ali su zato stigli do finala Kupa Srbije, eliminisavši upravo Jedinstvo u polufinalnom dvomeču. U Radničkom su rešeni da ove sezone naprave korak više i pokušaju da dođu do nekog od trofeja, pa su u skladu sa tim mnogo pre ostalih klubova formirali ekipu i započeli sa pripremama.

Imali smo prilično dug uvodni deo priprema, gde je akcenat bio prevashodno na sticanju kondicije. Pre par dana vratili smo se iz Slovenije, gde smo odradili taj završni deo priprema i odigrali još par kontrolnih utakmica. Smatram da je pripremni period dobro protekao i da spremni dočekujemo start sezone, kaže kapiten Radničkog Vladimir Jekić.

Korektor Kragujevčana priznaje da slabo poznaje predstojećeg rivala, ali je ubeđen da će njegov tim, nošen podrškom sa tribina, izvojevati pobedu u subotu.

Malo poznajem ekipu Jedinstva, ali iz priča mogu naslutiti da je u pitanju jedna neugodna, iskusna ekipa. Posle dugog i kvalitetnog rada u pripremnom periodu, očekujem dobru utakmicu za nas i dobar rezultat. Voleo bih i da publika dođe u što većem broju da nas podrži i pomogne nam da na najbolji način započnemo novu sezonu, dodao je Jekić.

Ulaz na utakmicu između Radničkog i Jedinstva je slobodan za sve zainteresovane posetioce.

PRODUŽETAK SARADNJE SA STEVANOVIĆEM

Nije tajna da su Kragujevčani tokom leta tragali za još jednim igračem koji će pojačati konkurenciju na poziciji primača servisa. Na kraju je doneta odluka da se produži saradnja sa prošlogodišnjim kapitenom Nemanjom Stevanovićem, koji će tako i u predstojećoj sezoni nositi dres kluba sa kojim je svojevremeno osvojio dve titule državnog prvaka i trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije.

Tokom boravka u Sloveniji mi smo isprobali nekoliko igrača na poziciji primača servisa, koji nisu zadovoljili naša očekivanja. Zbog toga smo odlučili da produžimo saradnju sa Nemanjom Stevanovićem, koji je u prošloj sezoni bio jedan od glavnih igrača u ekipi. On je tokom leta trenirao ovde sa nama, tako da mu neće biti veliki problem da se uklopi u ovu ekipu, otkrio je trener Ivan Blagojević.   

Ostavite odgovor