You are currently viewing Kragujevčanin Lazar Ćirović brani boje Srbije na Evropskom prvenstvu u odbojci

Kragujevčanin Lazar Ćirović brani boje Srbije na Evropskom prvenstvu u odbojci

Seniorsku odbojkašku reprezentaciju Srbije od 13. septembra očekuje učešće na Evropskom prvenstvu, koje se igra u četiri različite države – Francuskoj, Belgiji, Holandiji i Sloveniji. Selektor Slobodan Kovač izabrao je četrnaestoricu igrača koji će predstavljati našu državu na ovom šampionatu, a među njima je i Kragujevčanin Lazar Ćirović, momak koji je prve odbojkaške korake načinio u Odbojkaškom klubu Radnički.

Za Ćirovića, koji već dve sezone sa velikim uspehom nastupa za Kionu iz Padove u italijanskoj Seriji A, ovo će biti prvo veće takmičenje na kome će braniti boje svoje zemlje.   

Nije potrebno puno objašnjavati koliko je Evropsko prvenstvo važno takmičenje, naročito meni, koji po prvi put ima priliku da na njemu učestvuje. S obzirom da smo zajedno već četiri meseca, mislim da je ekipa zaista spremna da se odupre svim izazovima. Bez obzira na umor, kod svih nas postoji ogromna želja da se postigne uspeh i dođe do borbe za medalju, konstatuje  Ćirović.

Naša selekcija nalazi se u B grupi, gde će za rivale imati selekcije Nemačke, Austrije, Španije, Slovačke i domaćina Belgije.

U prvom meču na turniru sastajemo se sa glavnim konkurentom za prvo mesto u grupi, a to je selekcija Nemačke, koja je u ovom sastavu na prošlom Evropskom prvenstvu stigla do srebrne medalje. Mi smo na istom tom takmičenju zauzeli treće mesto, dok je četvrta bila Belgija, koja će nam takođe biti rival u grupi. To sve ide u prilog tezi da nas već u grupnoj fazi takmičenja očekuje veliki broj interesantnih mečeva, ali se nadam da će nas sve to još bolje pripremiti za završnicu prvenstva kojoj se svi jako nadamo, dodaje reprezentativni primač servisa.

Povoljna okolnost za Ćirovića je to što će ponovo imati priliku da sarađujem sa Slobodanom Kovačem, koji ga je trenirao na početku karijere u Radničkom.

Imali smo malo vremena pred ovo takmičenje da se naviknemo na rad sa novim selektorom, međutim, to nije bila nikakva otežavajuća okolnost, jer se Boba Kovač fantastično snašao u toj ulozi. Meni lično je njegov način rada poznat jer mi je on bio trener u Kragujevcu. U stručnom štabu je i kondicioni trener Radivoje Radaković, takođe naš Kragujevčanin, otkriva Ćirović.

Iako već pet godina igra u inostranstvu, Ćirović je dobro upoznat sa dešavanjima u srpskoj odbojci, a pre svega u Radničkom, klubu u kome je načinio prve odbojkaške korake.

Trudim se da ispratim sva dešavanja u klubu. Sa drugovima iz Radničkog sam u stalnom kontaktu i naravno da uvek navijam za njih i radujem se njihovim uspesima, istakao je Ćirović za kraj našeg razgovora.

Srbija će prvu utakmicu na turniru odigrati u petak od 15 časova u Briselu protiv Nemačke.

„Orlovi“ se potom sele u Antverpen, gde će se u nedelju i ponedeljak sastati sa Slovačkom i Španijom, a potom u sredu i četvrtak sa Belgijom i Austrijom.

Plasman u osminu finala obezbediće četiri najbolje rangirane selekcije iz grupe.

Ostavite odgovor