You are currently viewing Kroz „iglene uši“ do trijumfa na premijeri

Kroz „iglene uši“ do trijumfa na premijeri

Odbojkaši Radničkog pobedom su započeli novu sezonu u Superligi Srbije. Puleni trenera Dragana Kobiljskog su uz dosta muke uspeli da upišu trijumf na tradicionalno neugodnom gostovanju subotičkom Spartaku – 3:2 (25:18, 22:25, 15:25, 25:21, 15:13).

Imao je meč u subotičkoj hali „Dudova šuma“ sve elemente dobrog sportskog trilera sa srećnim krajem za Kragujevčane, koji su u samoj završnici susreta imali, čini se, „deblje“ živce od subotičkih „golubova“, te su sasvim zasluženo poneli dva boda u srce Šumadije.

Dobro su odbojkaši Radničkog otvorili meč i bez većih problema dobili prvi set sa 25:18. Domaćin je nakon izgubljenog uvodnog seta u nastavku uspeo da se konsoliduje i naredne dve deonice reši u svoju korist, za preokret i vođstvo od 2:1 u setovima.

Delovalo je tada da će Kragujevčani prosuti bodove već na premijeri, ali je četa Dragana Kobiljskog u četvrtom setu uspela da povrati poljuljano samopouzdanje i zaustavi se na ivici ponora, izborivši taj-brejk.

U odlučujućem setu psihološka prednost je jasno bila na strani kragujevačkog tima, kome je na kraju pripao veći deo kolača, oličen u dva vredna boda.

Radnički su do prve pobede u novoj sezoni predvodile novajlije, korektor Irfan Hamzagić sa 21 i primač servisa Milutin Nejić sa 15 osvojenih poena. Dvocifren u kragujevačkom sastavu bio je još i Srećko Ristić sa 11 poena.

Kod domaćina istakli su se Miloš Nadaždin sa 19, Nemanja Jungić sa 14 i Nikola Pavlović sa 13 osvojenih poena.

Kragujevčani neće imati puno vremena za odmor po povratku sa krajnjeg severa Srbije, s obzirom da ih već u subotu od 18 časova u „SBB hali Jezero“ očekuje duel sa prošlosezonskim vicešampionom, ekipom Niša.

SPARTAK – RADNIČKI  2:3 (18:25, 25:22, 25:15, 21:25, 13:15)

SUBOTICA
Dvorana:
„Dudova šuma“
Sudije: Z. Radovanović, V. Stojanac

SPARTAK: Milović (libero), Marković, Jungić 14, Tomičić, Peić (libero), Seizović, Nadaždin 19, Nestorović 9, Kalvo 6, Dulić, Tumbas 9, Pavlović 13, Medurić. Trener: Igor Zakić.

RADNIČKI: Milutinović 3, Goić 4, Lopar 6, Petrović 2, Ivanković, Matić, Ivković 1, Dukić 8, Pantović (libero), Hamzagić 21, Ristić 11, Nejić 15. Trener: Dragan Kobiljski.

Ostavite odgovor