You are currently viewing Mlade odbojkašice Radničkog spremne za seniorsko iskustvo

Mlade odbojkašice Radničkog spremne za seniorsko iskustvo

U Odbojkaškom klubu Radnički stasava jedna grupa mladih i talentovanih devojaka, koje će se od ove jeseni po prvi put okušati u seniorskom rangu takmičenja. Naime, ženska ekipa Radničkog nadmetaće se u Drugoj ligi Srbije – grupa Centar, četvrtom po snazi takmičenju u Srbiji.

Biće to idealna prilika da ove devojke steknu značajno takmičarsko iskustvo i postepeno napreduju igrajući protiv znatno iskusnijih protivnica.

Mi smo krenuli praktično od nule sa ovim mladim devojkama. To su mahom kadetkinje i juniorke, kojima treba još dosta rada kako bi kroz par godina ostvarile neke ozbiljnije rezultate. Svakako da će takmičenje u seniorskom rangu biti veliko iskustvo za njih, budući da su do sada igrale uglavnom lige mlađih kategorija. Za sada nemamo previše informacija o konkurenciji u ligi, ali sigurno da tu ima dosta kvalitetnih ekipa sa iskusnim igračicama. Nadamo se da će devojke postepeno napredovati i na kraju sezone uspeti da ostvare željeni rezultat, a to je sredina tabele i opstanak u ligi, izjavio je Dejan Matić, koji u odsustvu prvog trenera Predraga Srećkovića rukovodi treninzima ekipe.

Ove devojke su tokom letnjeg perioda bez pauze naporno trenirale sa željom da što spremnije izađu u susret predstojećim izazovima u seniorskoj konkurenciji.

Treniramo svakodnevno čitavo leto. Početkom ovog meseca napravljene su posebne selekcije, tako da sada imamo kadetsku i seniorsku ekipu. Nova sezona počinje krajem oktobra, pa prema tome imamo još dovoljno vremena da se dobro pripremimo. Svakako da je ovo za sve nas novo iskustvo, s obzirom na to da se po prvi put susrećemo se ekipama na ovom nivou takmičenja, ali nastojaćemo da pružimo svoj maksimum i nadamo se dobrim rezultatima, istakla je mlada Ivona Milenković, koja igra na poziciji tehničara.

Izvlačenje takmičarskih brojeva i utvrđivanje rasporeda za novu takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Centar biće obavljeno 2. oktobra na Skupštini Udruženja odbojkaških klubova republičkih liga u Mladenovcu.

Ostavite odgovor