O nama

Klub sa višedecenijskom tradicijom
Superligaš Srbije

Odbojkaški klub Radnički

Odbojkaški klub Radnički osnovan je 1945. godine.

Kroz svoju istoriju klub je nastupao u svim ligama stare Jugoslavije. Prvi veliki uspeh klub je postigao osamdesetih godina 20. veka kada je zauzeo drugo mesto u drugoj saveznoj ligi SFRJ. Trener ekipe je tada bio Nikola Matijašević.

Nakon raspada Jugoslavije klub je postizao slabije rezultate da bi se 2000. godine plasirao u prvu B saveznu ligu u kojoj je igrao tri sezone. Sezone 2003/04 klub se plasirao u  Prvu A ligu , u kojoj se i dan danas takmiči.

Orijentacija kluba se između ostalog zasnivala na angažovanju iskusnih igrača, kao i proslavljenih reprezentativacakao što su Dejan Brđović i Slobodan Kovač. Već prve sezone Radnički je zauzeo peto mesto u prvenstvu i nagovestio velike uspehe
u narednom periodu.

U sezoni 2006/07 klub je zauzeo drugo mesto u prvenstvu i na taj način stekao pravo učešća u CEV kupu. Iste sezone Radnički se prvi put u istoriji plasirao u završnicu Kupa Srbije i na taj način otvorio još jednu značajnu stranicu u svojoj istoriji.

Odbojkaši Radničkog nastavili su da beleže sjajne rezultate i u sezoni 2007/08. kada su stigli do četvrtfinala CEV kupa, ali u državnom prvenstvu nisu
uspeli da osvoji titulu. Iste sezone klub je osvojio svoj prvi veliki trofej, namenjen pobedniku  Kupa Srbije .

Konačno, u sezoni 2008/09. Radnički je postao prvak Srbije, kada je u finalu plej-ofa u hali Jezero pred više od 4000 gledalaca pobedio Vojvodinu u majstorici
rezultatom 3:1 u setovima, što je značilo 3:2 u pobedama. Osvajanjem titule klub je postao I učesnik Lige evropskih šampiona.

Pored seniorske ekipe, mlađe kategorije Radničkog postižu odlične rezultate u prvenstvu. Jedni smo od retkih klubova koji imaju žensku I mušku seniorsku ekipu, a i kompletan podmladak.