You are currently viewing Odbojkaši Radničkog gostuju Crvenoj zvezdi

Odbojkaši Radničkog gostuju Crvenoj zvezdi

Odbojkaše Radničkog u petak, 15. novembra, očekuje gostovanje beogradskoj Crvenoj zvezdi, u utakmici 7. kola BPŠ Super lige Srbije.

Obe ekipe u predstojeći duel ulaze izuzetno motivisane. Crveno-beli će nastojati da se pobedom u ovom susretu iskupe za poraze u prethodna dva kola, dok bi Kragujevčani osvajanjem novih bodova sačuvali poziciju u vrhu tabele.

Ekipa trenera Ivana Blagojevića je u boljoj i konstantnijoj formi, a velikim preokretom u susretu sa Mladim radnikom proteklog vikenda pokazala je da poseduje izuzetnu mentalnu čvrstinu i snagu karaktera.

Sve ovo može samo da hrabri Kragujevčane pred nastupajuće gostovanje vicešampionu države i osvajaču nacionalnog kupa, kome ne cvetaju ruže na startu sezone.

Mi smo posle gubitka prva dva seta protiv Mladog radnika uspeli da se vratimo i na kraju dođemo do pobede, čime smo pokazali da ova ekipa očito poseduje određeni kvalitet. Sve to može da nas hrabri pred nastupajuće gostovanje u Beogradu, gde odlazimo bez pritiska. Ekipa Crvene zvezde je sigurno opterećena nakon poraza od Niša u prethodnom kolu, što svakako ide nama u prilog, i ja mislim da možemo da ih dobijemo, optimističan je Ivan Blagojević, trener odbojkaša Radničkog.

Crvena zvezda posle šest odigranih kola zauzima više nego skromno sedmo mesto sa skorom 2-4 i sedam osvojenih bodova, čak šest manje u odnosu na Radnički. Ipak, s obzirom da je liga još uvek u početnoj fazi i da je prilično ujednačenog kvaliteta, ne treba olako otpisivati crveno-bele iz borbe za vrh tabele.

Zbog toga je nužno da puleni trenera Ivana Blagojevića maksimalno ozbiljno uđu u predstojeći meč i pokušaju da pruže još jednu dobru partiju.

Zvezda je ove sezone malo slabije startovala, ali to ništa ne znači, jer je liga prilično ujednačenog kvaliteta. Teško je obećavati pobede, ali nastojaćemo da u petak odigramo muški i damo sve od sebe da nastavimo u pobedničkom ritmu, poručio je libero Kragujevčana Srđan Pantelić.

Radnički je poslednji put kao gost savladao crveno-bele u sezoni 2017/2018, kada je slavio rezultatom 3:2. Čini se da je sada kucnuo pravi čas da Kragujevčani ponove ovaj uspeh i vrate se u srce Šumadije sa novim bodovima.

Utakmica 7. kola BPŠ Super lige Srbije za odbojkaše između Crvene zvezde i Radničkog igra se u petak od 18 časova, u dvorani „USC Voždovac“ na Banjici.

Ostavite odgovor