You are currently viewing Odbojkaši Radničkog jačali timski duh na Pohorju

Odbojkaši Radničkog jačali timski duh na Pohorju

Završni deo priprema pred početak nove sezone u BPŠ Superligi Srbije, odbojkaši Radničkog obavili su u Sloveniji.

Kragujevčani su u minulih desetak dana boravili u „Draš centru“ na Pohorju, gde su imali zaista fantastične uslove za rad.

Mi smo i prethodnih godina išli na pripreme u „Draš centar“ na Pohorju, koji je maksimalno adaptiran za pripreme odbojkaša. Uslovi su zaista fenomenalni i nadam se da ćemo u dogledno vreme proširiti saradnju i na druge klubove u okviru SPD Radnički, prezadovoljan je Dušan Vulović, sportski direktor SPD Radnički.

Kako ističu u kragujevačkom klubu, prevashodni cilj ovih mini priprema bio je da se igrači još bolje međusobno povežu i izgrade timski duh, koji je neophodan svakoj ekipi koja pretenduje na visok plasman.

Boravak u Sloveniji nam je prvenstveno značio u smislu stvaranja što bolje hemije među igračima u ekipi. Za nas iz stučnog štaba je veoma važno to što smo posle ove faze priprema načisto sa nekim stvarima u našoj igri, a bilo je i nekih korekcija što se tiče određenih pozicija u timu, konstatuje trener Kragujevčana, Ivan Blagojević.

Radnički je tokom boravka u Sloveniji odigrao i par kontrolnih utakmica protiv slovenačkih ekipa. Rezultati su bili prilično uspešni, što može da hrabri pristalice kragujevačkog kluba pred start prvenstvene trke.

Odigrali smo dve pripremne utakmice sa ekipom Maribora, koje smo rešili u svoju korist. Zatim smo pobedili i ekipu Foče, koja je nešto slabijeg kvaliteta, a verovatno najbolju proveru imali smo na turniru „Crnuće kup“ u Ljubljani, gde smo odigrali dve utakmice u jednom danu. Prvu smo izgubili protiv Kalcita, jedne preozbiljne ekipe sa četiri vrlo kvalitetna strana igrača, dok smo u drugoj pobedili domaćina turnira, ekipu Crnuće, koju smo nedavno ugostili u Kragujevcu, dodao je Blagojević.

Nova sezona u BPŠ Superligi Srbije počinje ovog vikenda. Radnički će na premijeri, u subotu od 18 časova u „SBB hali Jezero“, ugostiti ekipu Jedinstva iz Stare Pazove, a ulaz je besplatan.

Ostavite odgovor