You are currently viewing Odbojkaši Radničkog počeli pripreme za narednu sezonu

Odbojkaši Radničkog počeli pripreme za narednu sezonu

Odbojkaški klub Radnički iz Kragujevca se već par godina nalazi na putu  povratka  stare slave i uspeha. Nakon par sušnih godina u minuloj, epidemijom Covid-19 uzrokovanoj, prekinutoj sezoni, Kragujevčani su izborili učešće u plej-ofu i prikazali igre koje su vratile vernu publiku u SBB dvoranu Jezero.

Klub iz srca Šumadije je postavio visoke ciljeve i za nastupajuću sezonu, a pripreme su započete pod specifičnim okolnostima uslovljenim novim talasom epidemije.  

Danas smo izvršili prozivku igrača i praktično počeli sa pripremama za narednu sezonu. Na sastanku smo igračima predočili sve mere predostrožnosti koje će morati da poštuju u skladu sa epidemiološkom situacijom. Svi igrači će prve tri nedelje pripremnog perioda biti u svojevrsnoj izolaciji i biće smešteni u okviru hotela naše dvorane i na taj način ćemo ispoštovati sve propisane mere. Kompletan tim i stručni štab je jutros testiran na Covid-19 jer ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Treniraćemo u grupama od po pet igrača u dvorani, a imamo i odlične uslove za treniranje pod otvorenim nebom, istakao je sportski direktor OK Radnički Vladimir Jekić.

Uz napomenu da će bazični deo priprema trajati tri nedelje, a da dalji tok u kome je planirano odigravanje kontrolnih utakmica zavisi od zdravstvene situacije u zemlji, Jekić se osvrnuo na ciljeve kluba u nastupajućoj sezoni :

Prevashodni cilj u narednoj godini je da izborimo učešće u nekom od evropskih takmičenja, nećemo respektovati nijednog protivnika, ići ćemo svaku utakmicu na pobedu. Doveli smo kvalitetna pojačanja i uz pomoć naših navijača probaćemo da se nađemo na vrhu tabele, zaključio je Vladimir Jekić.

Podsećamo da su u redove Radničkog letos pristigli korektor Irfan Hamzagić, dizač Aleksandar Ivković kao i talentovani juniorski reprezentativac Vuk Ivanović koji pokriva poziciju primača.

Ostavite odgovor