You are currently viewing Odbojkaški klub Radnički predstavio četvoricu novih igrača

Odbojkaški klub Radnički predstavio četvoricu novih igrača

Odbojkaški klub Radnički organizovao je promociju četvorice novih igrača, koji su tokom letnje pauze pojačali redove nekadašnjeg prvaka države, a to su: tehničari Milan Jovanović i Miloš Trivunić, srednji bloker Vuk Milutinović i primač servisa Srećko Ristić.

Kragujevčani su proces sklapanja tima za novu takmičarsku sezonu počeli još u maju, kada je stigao iskusni korektor Vladimir Jekić. Najveće promene Radnički je pretrpeo na poziciji dizača. Umesto Nemanje Stevanovića i Nikole Veljovića, kojima su istekli ugovri, u klub su stigli Milan Jovanović i Miloš Trivunić, mladi igrači sa značajnim internacionalnim iskustvom.

Milan Jovanović dve sezone nosio dres Kahasola iz Sevilje, a potom se preselio u Teruel, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Španije.

Imao sam veliku želju da igram u Srbiji, jednoj od najvećih odbojkaških nacija. O Radničkom sam čuo dosta lepih reči. U mom bivšem klubu Teruelu kažu da su se sa Radničkim sastajali u Ligi šampiona, što je samo po sebi znak da se radi o poznatom klubu sa velikom tradicijom i međunarodnom reputacijom, izjavio je Milan Jovanović.

Miloš Trivunić je takođe značajan deo života i karijere proveo u inostranstvu, tačnije  u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon završenih studija u Americi, shvatio sam da je odbojka sport kojim želim da nastavim da se bavim, pa sam se vratio u Srbiju, gde sam igrao za Ribnicu i Niš, pre nego što je stigao poziv Radničkog, rekao je Trivunić i dodao da navijači u hali Jezero, pre svega mogu očekivati dobru odbojku.

Pored mladosti, ekipi koja pretenduje na visok plasman potrebno je i iskustvo, a naročito igrači koji znaju kako se osvajaju trofeji. Tu se uklapa srednji bloker Vuk Milutinović, koji je tokom osam sezona provedenih u Crvenoj zvezdi osvojio četrnaest trofeja. Igrao je i u Rumuniji, kao i za Dinamo iz Bukurešta, a u Radnički stiže posle ekipe Novog Pazara.

Dolazak u klub sa takvom tradicijom poput Radničkog za mene je veliki izazov u karijeri. Mislim da ekipa ima kvalitet da napravi dobar rezultat. Sigurno da ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici i nadam da ćemo publici u Kragujevcu pružiti dosta razloga za radost u novoj sezoni, poručio je Milutinović.

Za sada poslednje pojačanje Kragujevčana u ovom prelaznom roku je Srećko Ristić, iskusni primač servisa sa bogatom karijerom koja broji desetak klubova.

Imamo veliku želju da napravimo još bolji rezultat nego što je to učinila prošlogodišnja ekipa, koja je osvojila peto mesto u Super ligi i igrala finale Kupa Srbije. Smatram da je ovo vrlo kvalitetan tim za naše uslove i što je jako bitno, imamo dosta igrača koji znaju kako se osvajaju trofeji, kazao je Ristić.

Odbojkaši Radničkog treniraće u Kragujevcu do 19. septembra, kada se sele u Maribor na završni deo priprema. U planu je i odigravanje nekoliko turnira tokom septembra, kako bi ekipa što spremnije dočekala početak oktobra i start nove sezone u Super ligi Srbije.

Ostavite odgovor