You are currently viewing Radnički i Niš u finalu trinaestog „Giginog memorijala“

Radnički i Niš u finalu trinaestog „Giginog memorijala“

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog i Niša igraće u finalu trinaestog po redu međunarodnog memorijalnog turnira „Aleksandar Gigović-Giga“, koji se u organizaciji Sportskog privrednog društva Radnički održava u „SBB hali Jezero“. Ekipa trenera Ivana Blagojevića je prvog turnirskog dana bila bolja od Crnuće iz Ljubljane sa maksimalnih 3:0 u setovima, dok je Niš savladao Mladi radnik iz Požarevca, rezultatom 3:1.

Ovogodišnji „Gigin memorijal“ otvorio je direktor Sportskog privrednog društva Radnički Bojan Ilić.

Kada u roku od samo sedam dana imamo dva turnira u čast dvojice velikih odbojkaških asova Dejana Brđovića i Aleksandra Gigovića, koji nažalost više nisu sa nama, onda je teško reći da li će ponos nadjačati suze ili će suze nadjačati ponos. U ovoj hali o Gigi se nikada nije pričalo u prošlom vremenu. Ovaj turnir potvrđuje to da smo danas svi zajedno sa njim, poručio je Ilić u svom emotivnom govoru, koji je propraćen aplauzom.

U prvom meču na turniru, kragujevački Radnički je pobedio ekipu Crnuće iz Ljubljane sa 3:0 (25:18, 25:21, 30:28).

Izabranici Ivana Blagojevića bez većih problema rešili su prvi set u svoju korist, da bi u drugom, posle ubedljivog vođstva od 19:5, dopustili svom protivniku da priđe na svega tri poena minusa (22:19). Na kraju se ipak sve srećno završilo po Kragujevčane, koji su ovaj set dobili sa 25:21.

Treći set bio je rezultatski najneizvesniji. Gosti su od samog starta bili u vođstvu, Radnički je u nekoliko navrata prilazio na poen zaostatka, da bi u finišu uspeo da dođe do preokreta i čak pet meč lopti, koje nije uspeo da iskoristi. Tek su iz šestog pokušaja Kragujevčani došli do željenog cilja i obezbedili plasman u finale, gde će se treću godinu zaredom nadmetati za pobednički pehar.

U drugoj utakmici današnjeg programa, Niš je pobedio Mladi radnik iz Požarevca sa 3:1 (25:23, 22:25, 25:21, 25:19).

Drugi turnirski dan od 17 časova otvara meč za treće mesto između Crnuće i Mladog radnika. Veliko finale, u kome će snage odmeriti Radnički i Niš, predviđeno je za 19 časova.

Ostavite odgovor