You are currently viewing Radnički i Zvezda u finalu memorijalnog turnira „Dejan Brđović“

Radnički i Zvezda u finalu memorijalnog turnira „Dejan Brđović“

U finalu memorijalnog odbojkaškog turnira „Dejan Brđović“ sastaće se kragujevački Radnički i beogradska Crvena zvezda. „Crveno-beli“ su u prvom meču turnirskog programa pobedili kraljevačku Ribnicu, dok je Radnički bio uspešniji od makedonskog Vardara.

Prvi dan memorijalnog turnira u čast velikog odbojkaškog asa Dejana Brđovića doneo je dva zanimljiva meča, u kojima su favoriti opravdali očekivanja.

Crvena zvezda je u premijernom meču na turniru savladala kraljevačku Ribnicu sa maksimalnih 3:0 u setovima (25:23, 27:25, 27:25). Kraljevčani su pružili žestok otpor vicešampionu države, ali nedovoljno da uzmu makar jedan set i ovaj susret učine rezultatski neizvesnijim.

U drugoj utakmici turnirskog programa, Radnički je lako izašao na kraj sa ekipom Vardara, takođe u tri seta – 3:0 (25:15, 25:15, 25:20). Kragujevčani su bez većih problema dobili prva dva seta, tako da je trener Ivan Blagojević u trećoj deonici mogao da odmori glavne snage za predstojeće finale i pruži veću minutažu mlađim igračima.

Sportski direktor Odbojkaškog kluba Radnički Dušan Vulović sumirao je utiske nakon prvog dana ovog memorijalnog turnira, koji se po prvi put održava u organizaciji Sportskog privrednog društva Radnički.

S obzirom da su sve ekipe trenutno u fazi priprema, mogu reći da sam zaista zadovoljan kvalitetom dosadašnjih utakmica. Fina je i posećenost na tribinama, budući da je radni dan, tako da sam i sa te strane zadovoljan, prokomentarisao je Vulović.

Predstojeće finale sa Crvenom zvezdom predstavljaće pravu poslasticu za sve ljubitelje odbojke u Kragujevcu.

Već smo odigrali jednu prijateljsku utakmicu sa Zvezdom u dosadašnjem delu priprema, koju smo dobili. Sigurno je da će i naša naredna utakmica biti veoma zanimljiva, a očekujemo i veću posetu, s obzirom da se radi o finalu turnira,dodao je Vulović.

Drugi dan memorijalnog turnira „Dejan Brđović“ otvara meč za treće mesto između Ribnice i Vardara, koji je na programu od 17 časova.

Veliko finale turnira između Radničkog i Crvene zvezde predviđeno je za 19 časova.

Ostavite odgovor