You are currently viewing Radnički maksimalan u Požarevcu

Radnički maksimalan u Požarevcu

Odbojkaši Radničkog su u utakmici dvanaestog kola BPŠ Superlige dominantnom igrom savladali starog znanca, ekipu Mladog Radnika u Požarevcu maksimalnim rezultatom 3:0. Trijumf kragujevačkog superligaša, treći u nizu, nijednog trenutka nije bio upitan, sjajnim servisima i igrom u polju su došli do nova 3 boda i sada imaju skor od 8 pobeda i 4 poraza.

Radnički je otvorio meč vođstvom 0:2, nakon dobrih servisa Koprivice, no Požarevljani ubrzo dolaze do izjednačenja, a blokom Mijajlovića i do vođstva 3:2, nakon koga imaju i 5:3. Ispostavilo se da je to bilo sve što su uradili u prvom setu. Na servis liniju je došao kapiten Matić, koji razornim servisima unosi pravu pometnju u redove domaćina. Nakon dobrog bloka Radevića gost opet vodi (5:6), a Matić nastavlja da teroriše primačku liniju Mladog Radnika. U seriji koja je usledila, sa dva asa i smečom kapitena, Kragujevčani stiču nedostižnu prednost (5:13). Da osnovni udarac večeras funkcioniše, pokazao je i Toukhten koji sa dva asa prvi put dovodi svoj tim do dvocifrene prednosti (10:20). Pri rezultatu 11:22 na servis ponovo staje Matić, koji serijom dobrih servisa rešava pitanje pobednika prvog seta konačnim rezultatom 11:25.

Blokom Matića Šumadinci dolaze do startnog vođstva 0:2 u drugom setu. Sigurnom igrom nedugo zatim dolaze i do 4 poena prednosti (3:7), a pajpom Kovača i 5:9. Nije u drugom setu najbolje servirao gost inače bi prednost bila još veća. Nakon smanjenja prednosti na 2 poena, Požarevljani su imali kakvu-takvu nadu, no as Matića za 8:12 izaziva reakciju klupe domaćina. Dugo vremena se prednost Radničkog vrtela na 3 do 4 poena, sve do bloka Koprivice za 16:21 i novi minut odmora domaćina, koji im nije doneo ništa dobrog. Do kraja ovog dela igre gostujući odbojkaši su strpljivom igrom poen za poen i ovaj set rešili u svoju korist konačnim rezultatom 18:25 za vođstvo od 2:0 u setovima.

Gajili su nade domaći odbojkaši da će goste uljuljkati vođstvo i da će uspeti da naprave preokret, ravan onome koji su Kragujevčani ostvarili u prvom duelu. Nakon startnog rezultata 3:3 na terenu je postojao samo jedan tim. Na nesreću Požarevljana na servis je stao kapiten Matić koga će dobro upamtiti nakon ovog meča i horor za domaćina se nastavio. Sjajnim servisima je omogućio saigračima da lako dolaze do poena, blokovima Kovača, Rikarda, asom i konačno blokom Radevića, Radnički ima plus 9 na svom kontu (3:12), a samim tim je meč bio praktično rešen. Samo u jednom trenutku domaćin prilazi na 12:17, ali se ispostavilo da je to bio poslednji trzaj. Pri rezultatu 16:22 na servis liniju staje Koprivica, koji na kraju smečom postavlja krajnjih 17:25 za maksimalni trijumf Radničkog 3:0.

Najbolji poenteri u redovima Radničkog su bili Matićsa 13 i Radevićsa 11 osvojenih poena, dok je kod domaćina najuspešniji bio Bojović sa 7.

MLADI RADNIK –  RADNIČKI  0:3 (11:25,18:25,17:25)

POŽAREVAC

Hala:  „SC Požarevac“

MLADI RADNIK: Polomac 4(1blk), Kljaić, Mijajlović 3(1blk), Dustinac 2, Aleksić, Šormaz 4(1blk), Seydou 2, Stević 2, Batak, Ilić, Bojović 7.

RADNIČKI : Antić, Ivanković, Vidović, Pantović(libero), Vukmirović , Koprivica 8(1blk), Milutinović, Ricardo 4(1blk), Matić 13(2blk), Radević 11(3blk), Majstorović(libero), Kovač 6(3blk), Toukhten 8(1blk).

Sledeći susret 13. kola BPŠ Superlige, Radnički će odigrati narednog vikenda u svojoj SBB hali Jezero, kada će ugostiti starog rivala, ekipu Spartaka iz Ljiga.

Ostavite odgovor