You are currently viewing Radnički najgledaniji tim regularnog dela Superlige Srbije

Radnički najgledaniji tim regularnog dela Superlige Srbije

Utakmice Odbojkaškog kluba Radnički najposećenije su u dosadašnjem delu BPŠ Superlige Srbije.

Na devet superligaških mečeva u „SBB Jezeru“, Radnički je u proseku pratilo oko 400 gledalaca po utakmici. Rekordna poseta zabeležena je na utakmici sa Crvenom zvezdom, kojoj je prisustvovalo 1 200 ljudi.

Ovi podaci idu u prilog tezi da je interesovanje kragujevačke publike za utakmice odbojkaša Radničkog u ekspanziji i da bi ovaj uzlazni trend mogao da se nastavi, naravno ukoliko bude praćen adekvatnim rezultatima kragujevačkog kluba.

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni činjenicom da smo najgledaniji tim Super lige Srbije. Svakoj utakmici koja je odrađena planski, u saradnji sa našim marketing timom, prisustvovalo je više od hiljadu ljudi, kao što je to bio slučaj protiv Crvene zvezde u Superligi ili protiv Vojvodine u Kupu Srbije. Primetno je da se Kragujevčani polako vraćaju odbojci, što je prepoznato i od strane Odbojkaškog saveza Srbije, pa je tako odlučeno da se naša utakmica sa Mladim radnikom, koja se igra u četvrtak, 27. februara, u „SBB hali Jezero“, direktno prenosi posredstvom javnog servisa, kako bi se poslala slika o povećanom interesovanju ljudi za odbojku, ponosno ističe Dušan Vulović, sportski direktor Odbojkaškog kluba Radnički.

S obzirom da Radnički u predstojećoj mini-ligi očekuje jošpet izuzetno jakih mečeva u „SBB Jezeru“, za očekivati je da ukupna poseta bude dodatno uvećana.

DRŽAVA PODSTIČE SUPERLIGAŠE

Na specijalnoj sednici Odbojkaškog saveza Srbije, kojoj su prisustvovali predstavnici svih superligaških klubova, obelodanjeno je da će počev od sledeće sezone Republika Srbija pokrivati finansijske troškove svih srpskih odbojkaških klubova u evropskim takmičenjima.

Predstavnici superligaških klubova su sa velikim oduševljenjem primili ovu vest, koja će ih bez sumnje dodatno motivisati u samom finišu prvenstva.

Velika je stvar to što je država odlučila da pomogne klubovima koji se takmiče u evropskim kupovima, na taj način što će im pokriti sve troškove takmičenja, kao što su prevoz, smeštaj, kotizacija, sudije… Novina je i to da onaj klub koji stigne makar do četvrtfinala nekog od evropskih takmičenja, ima obezbeđenu nagradu od strane države. To je velika stvar za sve srpske klubove, koji će time dobiti mogućnost da na duži period zadrže mlađe igrače u svojim redovima, kako oni ne bi pre vremena odlazili u inostranstvo, ocenio je Vulović.

foto: OSS

Ostavite odgovor