You are currently viewing Radnički se zasladio u Milanovcu

Radnički se zasladio u Milanovcu

Odbojkaši Radničkog su u sedmom kolu BPŠ Superlige savladali na vrućem terenu u Gornjem Milanovcu, ekipu domaćeg Takova rezultatom 3:2.

Milanovčani, značajno pojačani su odlično otvorili prvi set protiv i dalje oslabljenih, neigranjem startnog tehničara Rikarda, tima iz šumadijske prestonice i poveli od samog starta. Sjajna igra domaćina kao da je zbunila igrače Radničkog, koji su odigrali set za zaborav. Takovo je dobilo početni deo meča krajnjim rezultatom 25:12.

Gostujući odbojkaši bolje otvaraju drugi set, rešeni da poprave utisak i da poravnaju rezultat. Vodila se velika borba, gde je sjajnim odbranama prednjačio reprezentativni libero Majstorović, a značajnu rolu su imali kapiten Matić i mladi primač Kovač. Radnički rešava ovaj set u svoju korist rezultatom 25:23 i izjednačava na 1:1 u setovima.

I treći deo igre je protekao u istom tonu. Domaćin je dao sve od sebe da okrene meč u svoju korist. Kragujevčani su stabilizovali igru, Majstorović je i u ovom setu leteo po terenu, Matić i Kovač poenterski doprineli dagost povede 2:1 u setovima konačnim ishodom 22:25.

Šumadinci su dobro otvorili četvrti set i do određenog momenta imali prednost, no igrači Takova su pre svega odličnim servisima razbili odbranu Radničkog i već sredinom ovog dela stekli odlučujuću prednost koju su zadržali do kraja seta, izjednačili skor u meču na 2:2, rezultatom 25:16.

Radnički je ove sezone odigrao više susreta u 5 setova i to iskustvo je došlo do izražaja. Nakon startnih 1:1 na terenu je postojao samo jedan tim. Asom i dobrom serijom servisa mladog Antića, Kragujevčani su dominantnom igrom došli do novih bodova konačnim rezultatom 15:9 za krajnjih 3:2 u setovima.

Najbolji poenteri u redovima Radničkog su bili Matić sa 18 i Koprivica sa 16 osvojenih poena, dok su kod domaćina najuspešniji bili Krstić sa 16 i Ćorić sa 13.

OK TAKOVO – RADNIČKI  2:3 (25:12, 23:25, 22:25, 25:16, 9:15)

GORNJI MILANOVAC

TAKOVO: Đukić, Ćorić 13 (5 blk), Jestrović, Gavrilović 10, Stefanović, Polomac 5 (4 blk), Pendar, Barkov 12 (1 blk), Petrović (libero), Ilić, Aleksić 10 (3 blk), Ivanović, Milivojević 11, Ćosić, Krstić 16 (1 blk), Petrović, Pantić 12, Mocić (libero).

RADNIČKI: Antić 2 (1 blk), Ivanković 3, Vidović, Pantović (libero), Đurić, Vukmirović, Koprivica 16 (2 blk), Milutinović 4 (1 blk), Matić 18 (5 blk), Radević 4 (1 blk), Majstorović (libero), Kovač 10, Toukhten 3. Naredne subote 20. novembra Radnički će u derbi susretu dočekati šampiona, ekipu novosadske Vojvodine u svojoj SBB hali Jezero.

Ostavite odgovor