You are currently viewing Rampa za šampiona

Rampa za šampiona

U derbi meču 4. kola BPŠ Super lige Srbije za odbojkaše snage će odmeriti trenutni lider na tabeli, kragujevački Radnički, i aktuelni šampion države, novosadska Vojvodina. Ova utakmica igra se u subotu od 18 časova na parketu „SBB hale Jezero“.

Kragujevčani u ovaj meč ulaze sa željom da nastave niz uspešnih rezultata sa starta sezone i sačuvaju lidersku poziciju na tabeli. Naspram sebe imaće ekipu koja u poslednje tri godine suvereno vlada srpskom odbojkaškom scenom i ima nameru da još dugi niz godina ostane na vrhu.

U dobroj smo formi, vezali smo tri pobede u nizu, tako da očekujem još jednu kvalitetnu partiju u subotu. Sigurno da je ekipa Vojvodine respektabilan rival, ali mislim da im neće biti lako u „Jezeru“ i da ćemo uz podršku publike uspeti da savladamo aktuelnog šampiona, kategoričan je mladi korektor Radničkog Aleksa Matić.

Da će susret sa Vojvodinom biti najjača provera za njegovu ekipu u dosadašnjem delu sezone, smatra i tehničar Radničkog Nikola Petrović. Novosađani su tokom letnje pauze značajno promenili tim u odnosu na prethodnu sezonu. Doveli su par iskusnih i kvalitetnih igrača, poput Miloša Nikića, Aleksandra Blagojevića, Nikole Lakčevića, Nemanje Mašulovića, pa se sa pravom ubrajaju među najozbiljnije kandidate za titulu.

Dobro sam upoznat sa kvalitetom Vojvodine, budući da sam sa većinom tih igrača imao priliku da se susretnem na terenu. Biće to veliki izazov za nas, ali smatram da uz našu borbenost i igru koja nas je krasila na prethodnim utakmicama, možemo da se nadamo pozitivnom ishodu. Značajan faktor biće i podrška naše publike, koju pozivam da u što većem broju ispuni tribine „Jezera“, poručio je organizator igre Kragujevčana.

Za kraj, napomenimo i to da je prošlo ravno sedam godina od poslednje prvenstvene pobede odbojkaša Radničkog nad Vojvodinom u „Jezeru“, pa je krajnje vreme da se ova negativna tradicija okonča.

Ulaz na derbi utakmicu 4. kola BPŠ Super lige Srbije slobodan je za sve posetioce.

Ostavite odgovor