You are currently viewing Šampion neumoljiv u susretu sa Kragujevčanima

Šampion neumoljiv u susretu sa Kragujevčanima

Odbojkaši Radničkog porazom su započeli takmičenje u mini-ligi. Ekipa Dragana Kobiljskog je na gostovanju braniocu titule i učesniku ovogodišnje Lige šampiona, novosadskoj Vojvodini, pretrpela ubedljiv poraz – 0:3 (13:25, 15:25, 21:25).

Za razliku od prethodna četiri duela Kragujevčana i Novosađana u ovoj sezoni, večeras su popularne „lale“ bez većih problema došle do trijumfa u tri seta.

Već je u prvom setu do izražaja došao kvalitet srednjih blokera novosadskog tima. Uz odličan servis, bio je to recept koji je izabranicima trenera Siniše Gavrančića omogućio početnu prednost u setovima.

Ništa novo nije doneo ni drugi set. Ponovo je blok Novosađana bio nepremostiva prepreka za odbojkaše Radničkog, koji su, doduše, u par navrata uspeli da se rezultatski približe, ali su na kraju ipak morali da se pomire sa gubitkom još jednog seta.

Tek su u trećem setu Kragujevčani uspeli da namuče svog rivala, ali im je u finišu ponestalo snage i koncentracije, tako da je domaćin i ovaj period igre rešio u svoju korist rezultatom 25:21 i tako upisao prva tri boda u mini-ligi.

Aleksandar Blagojević bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 osvojenih poena. Značajnu podršku korektor Novosađana imao je u Nemanji Mašuloviću sa 12 i Davidu Mehiću sa 11 osvojenih poena.

U redovima Radničkog nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom. Najbliži tome bio je kapiten Vladimir Jekić, koji je utakmicu završio sa 8 osvojenih poena, što je daleko ispod njegovih realnih mogućnosti i partija u dosadašnjem delu sezone.

Kragujevčani su nakon ovog poraza ostali na šestoj poziciji mini-lige, a priliku da poprave utisak imaće u četvrtak, 27. februara, kada će u „SBB Jezeru“ ugostiti Mladi radnik iz Požarevca.

VOJVODINA NS SEME – RADNIČKI 3:0 (25:13, 25:15, 25:21)

NOVI SAD
Dvorana: Mala sala SPC „Vojvodina“
Gledalaca: 250
Sudije: Đ. Stevanović, A. Popović

VOJVODINA NS SEME: Lakčević (libero), Bajandić 4 (2 asa), Bojičić, Negić (libero), Mašulović 12 (3 blk), Blagojević 17 (2 asa), Todorović 3 (3 blk), Rudić 9 (5 blk), Mehić 11 (2 blk). Nisu igrali: Kovačević, Buša, Radović i Perić. Trener: Siniša Gavrančić.

RADNIČKI: Milutinović 2 (1blk), Goić 3, Pantović (libero), Ristić 4, Petrović 2, Lopar 3 (1 as), Jekić 8 (1 blk), Matić, Dukić 4, Stevanović 1. Nisu igrali: Vidović, Đurić, Perović i Krstić. Trener: Dragan Kobiljski.

Ostavite odgovor