You are currently viewing Slobodan Boba Kovač novi selektor reprezentacije Srbije

Slobodan Boba Kovač novi selektor reprezentacije Srbije

Proslavljeni odbojkaški reprezentativac Slobodan Kovač, imenovan je za novog selektora muške seniorske reprezentacije Srbije. Na toj funkciji zamenio je nekadašnjeg saigrača Nikolu Grbića, koji je raskinuo saradnju sa OSS nakon neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju u Bariju.

Kako je navedeno, Odbojkaški savez Srbije i Kovač dogovorili su saradnju za Evropsko prvenstvo 2019. i Evropske kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine, koje će se odigrati u januaru naredne godine, a nakon toga će se razgovarati o nastavku saradnje.

Tokom svoje bogate igračke karijere, Boba Kovač je nastupao i za odbojkaški klub Radnički, Vojvodinu, a igrao je i u Italiji, Grčkoj, Iranu i Kuvajtu. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je sedam medalja: zlatnu na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, bronzanu na OI 1996. u Atlanti, bronzanu  na Svetskom kupu izazivača u Tokiju 1996, srebrnu na Prvenstvu Evrope 1997. u Ajndhovenu, bronzanu na EP 1995. u Atini i srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 1991. u Atini.

Slobodan Boba Kovač ima dosta trenerskog, ali i selektorskog iskustva.

Prva ekipa koju je vodio je kragujevački Radnički, sa kojim je osvojio šampionske titule 2009. i 2010. godine. Zatim je vodio italijansku Peruđu, turski Halkbank, a poslednji tim na čijoj klupi je sedeo je Belogorje iz Rusije, sa kojim je osvojio Čelendž kup.

Kovač je kao selektor predvodio reprezentacije Irana i Slovenije.

Ostavite odgovor