You are currently viewing SPD Radnički u misiji promocije sporta među decom školskog uzrasta

SPD Radnički u misiji promocije sporta među decom školskog uzrasta

U susret novoj školskoj godini, SPD Radnički je na platou ispred Šoping centra Kragujevac Plaza organizovalo mini odbojkaški trening. Ovo je samo početak niza aktivnosti koje će SPD Radnički preduzeti u narednom periodu radi popularizacije sporta i zdravog načina života među našim mlađim sugrađanima.

SPD Radnički nastalo je kao potreba da se najkvalitetniji sportisti i sportski radnici Kragujevca ujedine pod istom kapom, kao i da se na jedan sistematičan način pristupi radu sa mlađim kategorijama. U skladu sa tom politikom, SPD Radnički pokrenuo je jedinstvenu školu sporta, koja pored stručnog rada sa najboljim trenerima, obuhvata i širi spektar aktivnosti na polju edukacije i pravilnog ravoja dece školskog uzrasta.

Škola sporta SPD Radnički deci nudi priliku da se u odličnim uslovima sportski razvijaju i edukuju o zdravom i normalnom stilu života. Pored vrhunskih trenera, na raspologanju su im i usluge sportskih psihologa, lekara, nastavnika koji drže besplatnu pripremnu nastavu za osnovce i srednjoškolce, kao i kursevi stranog jezika. Zaista se trudimo da svi sportovi u okviru SPD Radnički budu pod nadzorom najstručnijih ljudi, istakao je Ivan Milošević, generalni sekretar SPD Radnički.

Trenutno škola sporta SPD Radnički broji oko 500 dece različitih uzrasnih kategorija i sportskih disciplina. Plan je da se u dogledno vreme taj broj višestruko uveća putem različitih promotivnih akcija.

Prva u nizu aktivnosti je mini trening odbojke, organizovan na platou ispred Šoping centra Kragujevac Plaza. Na improvizovanom terenu članovi mlađih kategorija OK Radnički prezentovali su zainteresovanim sugrađanima sve čari ovog sporta, koji ima višestruke benefite kada je u pitanju pravilan rast i razvoj kod dece. Pri tom, odbojka je sport koji u velikoj meri podstiče timski duh i utiče na povećani stepen socijalizacije među mlađom populacijom.

Smatram da je veoma važno da se deca u ranim godinama života upoznaju sa određenim sportom, da ga zavole i tako budu spremna za napore koji ih kasnije očekuju. Mi u OK Radnički već godinama unazad nastojimo da omasovimo mlađe selekcije, kako bismo stvorili bazu igrača za seniorski pogon. Prisutni smo u velikom broju kragujevačkih škola, odziv dece je više nego zadovoljavajući i sa njima se radi prilično ozbiljno. Nastojaćemo da uz pomoć lokalne samouprave u budućnosti to sve dignemo na još jedan viši nivo, poručuje Srđan Pantelić, prvotimac Radničkog i ujedno trener predpionirske selekcije.

Inače, odbojka u Kragujevcu već odavno ima epitet jednog od najpopularnijih sportova. Razlog za to su brojni uspesi OK Radnički, među kojima se izdvajaju dve titule državnog prvaka, kao i jedan trofej pobednika Kupa Srbije. Takođe, Radnički je u ne tako davnoj prošlosti predstavljao Srbiju u najznačajnijim evropskim klupskim takmičenjema. Ono na šta su ljudi iz OK Radnički naročito ponosni, jeste činjenica da je kragujevački klub iznedrio veliki broj sjajnih igrača i reprezentativaca, koji su prošli sve mlađe klupske kategorije.

 
Odbojka zauzima jedno od ključnih mesta u SPD Radnički. Mlađe kategorije su uvek bile oslonac OK Radnički. Muške selekcije su u poslednjih petnaestak godina u samom vrhu, a vidiljiv je napredak i kod devojaka, pa su tako pionirke prošle godine učestvovale na završnom turniru prvenstva države. Ove godine u fokusu će biti kadetkinje i juniorke, kao i devojke od 16 i 17 godine, koje će igrati Drugu ligu Srbije, kaže Predrag Srećković, trener mlađih kategorija i ženske seniorske ekipe Radničkog.

Slične promotivne akcije planirane su i za ostale sportove u okviru SPD Radnički. Za kraj septembra predviđena je promocija škole košarke, a potom i rukometa i vaterpola.

Ostavite odgovor