You are currently viewing U Požarevac po prvu pobedu u 2020. godini

U Požarevac po prvu pobedu u 2020. godini

Odbojkaše Radničkog u subotu, 25. januara, očekuje gostovanje Mladom radniku u Požarevcu, u utakmici 15. kola BPŠ Super lige Srbije. Kragujevčani su ovu godinu započeli sa tri „tesna“ poraza, pa je gostovanje u Požarevcu prilika da ponovo uhvate pobednički ritam.

Ekipa trenera Ivana Blagojevića je nakon dve teške, maratonske utakmice sa novosadskom Vojvodinom, onako umorna i desetkovana izašla na megdan Novom Pazaru, koji je iskoristio postojeće okolnosti i došao do vredne pobede na parketu „SBB Jezera“ (2:3). Iako razočarana konačnim ishodom, kragujevačka publika nije imala šta da zameri momcima u crvenim dresovima, koji su se lavovski borili tokom svih pet setova protiv izuzetno motivisanog rivala.

Sa nešto povoljnijim zdravstvenim biltenom i velikom željom za pobedom Šumadinci odlaze put Požarevca, gde će u susretu sa Mladim radnikom pokušati da povrate mesto u samom vrhu tabele. Požarevljani su trenutno za jednu stepenicu bolje plasirani u odnosu na Kragujevčane, pa će ovaj susret ujedno predstavljati i jedan od derbija kola.

Mladi radnik nije baš najbolje započeo sezonu, ali se sjajnim igrama u poslednjih par kola probio u gornji deo tabele. Poslednja „mušterija“ Požarevljana bio je drugoplasirani Niš, koji je savladan u sred „Čaira“ sa 3:1. Bio je to ujedno i trenerski debi Ivice Jevtića, koji je nedavno promovisan u glavnog kormilara ekipe iz Požarevca.

Dakle, jasno je da odbojkaše Radničkog očekuje još jedan rival u uzletu forme, koji će žarko želeti da nastavi niz dobrih rezultata. Povoljna okolnost za Kragujevčane je to što na njihovoj klupi sedi Ivan Blagojević, čovek koji je najveći deo svoje trenerske karijere proveo upravo u Mladom radniku i koji je vrlo dobro upoznat sa svim prednostima i manama požarevačkog tima.

Prvi međusobni duel Radničkog i Mladog radnika u „SBB Jezeru“ doneo je dosta uzbuđenja i minimalnu pobedu Kragujevčanima (3:2). U skladu sa tim treba očekivati još jedan izuzetno dinamičan i neizvestan meč u subotu, u kome će presuditi deblji živci i veća želja za pobedom.

Početak utakmice predviđen je za 19 časova.

Ostavite odgovor