You are currently viewing Vojvodini „majstorica“ i plasman u finale plej-ofa

Vojvodini „majstorica“ i plasman u finale plej-ofa

Odbojkaši Radničkog poraženi su u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije od aktuelnog šampiona, ekipe Vojvodine NS Seme. Meč u maloj sali novosadske dvorane „SPENS“ okončan je maksimalnim trijumfom domaćina od 3:0, po setovima 25:16, 25:11 i 25:22.

Nisu učenici Dragana Kobiljskog uspeli da ponove odlično izdanje iz prethodnog meča sa Novosađanima u „SBB Jezeru“. Naprotiv, Kragujevčani su odigrali daleko ispod svog nivoa u prva dva seta, da bi tek u trećoj deonici pokazali znake živote, ali prekasno da poremete dobar ritam ekipe trenera Slobodana Boškana, koja je u potpunosti iskoristila prednost domaćeg parketa u „majstorici“ i na prilično ubedljiv način obezbedila plasman u finale plej-ofa, gde je u borbi za odbranu titule čeka beogradski Partizan.

Nakon perioda rezultatske klackalice na početku uvodnog seta, Novosađani su vezali pet uzastopnih poena iz bloka i stekli prvu osetniju prednost u ovoj deonici (13:8). Trener Radničkog Dragan Kobiljski bio je primoran da reaguje tajm-autom, ali se u nastavku seta ništa drastičnije nije promenilo u igri njegove ekipe.

Štaviše, Vojvodina je nakon dva asa Mašulovića došla do maksimalnih osam poena prednosti (19:11), a kako se set bližio svom završetku, tako je rasla i nervoza u taboru Kragujevčana, koji su sve češće grešili i „poklanjali“ poenesvom rivalu, omogućivši mu da na prilično ubedljiv način osvoji ovu deonicu – 25:16.

Tamo gde su stali u prvom, Novosađani su nastavili u drugom setu. Radnički je bio potpuno indisponiran na početku ove deonice, pa je do odlaska na tehnički tajm-aut uspeo da osvoji svega tri poena (12:3).

Pokušavao je Dragan Kobiljski učestalim izmenama da trgne svoju ekipu iz apatije, ali se to pokazalo kao nemoguća misija. Domaćin je nastavio da uvećava prednost sve do konačnih 25:11 i vođstva od 2:0 u setovima.

I kada se očekivalo da će Vojvodina lako završiti posao u trećem setu, Kragujevčani su se iznenada probudili. Svesni da nemaju šta da izgube, učenici Dragana Kobiljskog su „opustili ruke“, a iz te rasterećenosti proistekla je i nešto bolja igra.

Istini za volju, Novosađani su i tokom ovog seta držali rezultat pod svojom kontrolom, ali im Šumadinci nisu dopuštali da dođu do neke opipljivije prednosti, da bi nakon dva asa Ristića prišli na samo poen zaostatka (19:18), što je završnicu ovog seta učinilo prilično zanimljivom.

Ipak, nisu odbojkaši Radničkog imali snage za potpuni preokret. Trener Vojvodine Slobodan Boškan je u odlučujućim momentima u igru uveo svog „džokera“ sa klupe, iskusnog Luku Čubrila, koji je as poenom doneo domaćinu tri meč lopte (24:21). Ristić je za trenutak odložio slavlje Novosađana, ali je potom Kone poslao loptu u aut za konačnih 25:22 i pobedu Vojvodine od 3:0 u setovima.

Novosadski tim je do trijumfa u ovom meču i plasmana u finale plej-ofa predvodio maestralni Pavle Perić sa 18 osvojenih poena. Daleko iza njega po učinku našli su se kapiten Stevan Simić sa 8, odnosno Nemanja Mašulović i Vuk Todorović sa po 6 osvojenih poena.

U ekipi Radničkog prednjačio je Srećko Ristić sa 12 osvojenih poena, a sledili su ga Musa Konesa 8 i Aleksa Matić sa 7 poena.

Iako su ovu sezonu završili bez osvojenog trofeja, Kragujevčani su pokazali da su se vratili u sam vrh srpske odbojkaške scene, gde im je i mesto.

Od kluba koji se u ne tako davnoj prošlosti nalazio u veoma teškoj situaciji, Radnički je danas postao klub koji se ravnopravno nadmeće za trofeje, koji je u stanju da u jednoj sezoni čak tri puta pobedi šampiona države i koji će posle dužeg vremenskog perioda imati priliku da predstavlja Srbiju u međunarodnim takmičenjima.

Kragujevac je ponovo postao važno mesto na odbojkaškoj mapi Srbije, a Radnički klub dostojan svakog respekta. A trofeji? I oni će doći na red, možda već u narednoj sezoni.

VOJVODINA NS SEME – RADNIČKI  3:0 (25:16, 25:11, 25:22)

NOVI SAD
Dvorana:
SPC „Vojvodina“.
Sudije: D. Rogić, P. Balandžić.VOJVODINA NS SEME: Simić 8 (1 as, 1 blk), Brborić (libero), Čubrilo 1 (1 as), Bajandić 3 (1 blk), Negić (libero), Mašulović 6 (3 asa, 1 blk), Blagojević 5 (1 blk), Todorović 6 (2 blk, 1 as), Perić 18 (2 blk). Nisu igrali: Kovačević, Bošnjak, Buša, Prišić i Rudić. Trener: Slobodan Boškan.

RADNIČKI: Antić, Goić 4 (1 blk), Vidović, Lopar, Radević 5 (1 blk), Petrović 1, Matić 7 (2 blk), Pantović (libero), Kone 8 (1as), Ristić 12 (3 asa). Nisu igrali: Milutinović, Ivanković, Dukić i Hamzagić. Trener: Dragan Kobiljski.

Ostavite odgovor