You are currently viewing Vuk Ivanković na Kolakovićevom spisku za Ligu nacija

Vuk Ivanković na Kolakovićevom spisku za Ligu nacija

Odbojkaš kragujevačkog Radničkog Vuk Ivanković našao se na širem spisku selektora muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igora Kolakovića za učešće na petoj po redu Ligi nacija, koja startuje početkom juna.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije se nakon povrede Davidea Kovača ustalio u startnoj postavi kragujevačkog tima i odličnim igrama u samom finišu prvenstvene trke zaradio je poverenje selektora Kolakovića, koji ga je uvrstio na spisak kandidata za prvo reprezentativno takmičenje u ovoj godini.

24-godišnji primač servisa dres Radničkog nosi već tri sezone, a pre dolaska u redove nekadašnjeg prvaka države igrao je za Takovo iz Gornjeg Milanovca i novosadsku Vojvodinu. U tek okončanoj sezoni Ivanković je bio jedan od najsigurnijih igrača Radničkog kada je reč o prijemu (30 odsto idealnih prijema), apored stabilnog prijema istakao se i dobrim servisima.

Deo pozvanih reprezentativca već danas će obaviti prva testiranja uZavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Koštunjaku, dok će se preostali igrači, koji još uvek imaju obaveze u svojim klubovima, naknadno priključiti pripremama.

Reprezentacija Srbije takmičenje u ovogodišnjoj Ligi nacija započinje u japanskoj Nagoji, gde je očekuju dueli sa selekcijama Slovenije, Kine, Japana i Poljske. Na drugom turniru, čiji će domaćin biti holandski grad Roterdam, Kolakovićevi izabranici za rivale će imati selekcije SAD, Nemačke, Italije i Holandije, dok grupnu fazu ovogodišnje Lige nacija„orlovi“ zaključuju u Anahajmu (SAD), gde ih očekuju mečevi sa Argentinom, Kubom, Francuskom i Bugarskom.

Utakmice grupne faze Lige nacija igraju u periodu od 6. juna do 9. jula. Osam najbolje plasiranih ekipa po završetku prve faze takmičenja izboriće učešće na finalnom turniru, koji će se u periodu od 19. do 23. Jula igrati u poljskom Gdanjsku. 

Ostavite odgovor